tankaffiche

Oktober 2017, Damon 2 komt Poelkapelle binnen gereden precies zoals 100j terug


Een droom dat tot werkelijkheid kwam, Op 8 oktober 2017 reed onze Damon II de route van 100 jaar geleden - van Sint-Juliaan naar Poelkapelle opnieuw over. En slaagden we er uiteindelijk na jaren werken en bouwen aan De Tank hem rijvaardig te krijgen om het traject af te leggen. Het werd een supergezellig gedoe wanneer de tank het traject aflegde met een 500-tal medestappers die het spoor van de rookspuwende 20 ton wegende machine volgden. 
Onderweg waren er meerdere haltes. De ene keer om wat geschiedenis op te steken via vertellers en de andere keer met een natje en een droogje. Hoe dan ook, het werd een succesvol event!

 

 

Dit is dan ook onze wens is om van de Historische Tankrit een jaarlijkse traditie te houden om zo ook de Tankslag te kunnen blijven herdenken en dit in onze cultuur en toerisme levendig te houden.

 

Deze tankrit werd dan ook mogelijk dankzij de vele plaatleggers, dit was echter nodig we anders het wegdek zouden gaan beschadigen. De Plaatleggers hieronder vermeld hebben 3,5km  rubbermatten versleept om ze telkens vooraan de tank te gaan leggen. Dit was dan ook de definitie voor TEAMWORK!!!
Wanneer het huzaren stukje is afgewerkt en de tank op Rubberpads zal rijden, zal er waarschijnelijk een  jaarlijkse traditie van start gaan.
 
 
Deze mensen kregen in 2019 hun beloofde tankrit!
 
Christophe Verax, Koen Rosseel, Antony Van waeleghem, Jan Fieuw, Daphné Vangheluwe, Sylvie Duhayon, Jelle Vandamme, Santino Everaert, André Vergter, kathy steven, Broer kathy steven,Ivan Adriaenssens,Piet van puffelen,Kurt Persyn,Rudi rasker,aude fieuw,stefanie  fieuw,staf fieuw,Bobby bollaert,andy bollaert,bertrand meuleman,joris schiptje, stijn declercq, danny vandewaetere, Danielle roubroeks, Luc - Karel  butaye

 

tankrit